AnsweredAssumed Answered

Call Transfer Fails CUCM 8.6

Question asked by pm115redc on Apr 4, 2014
Latest reply on Apr 4, 2014 by kelli.glass

Hi,

 

Hope you can help me - I'm out of my depth here!

 

So I have set up a SIP trunk (via an Enterprise CUBE) to a UK SIP provider. It works, I can place a call and it connects, two-way voice all is good. There are of course 2 call legs, one from CUCM (v8.6) to the CUBE via SIP and a second from the CUBE to the provider. Just for clarity the CUBE has a public address to which the dial-peer binds SIP for the external call leg, and a private address to which the dial-peer binds SIP for the internal leg.

 

So far so good...until I try a call transfer. I make an outbound call, get it connected, hit the transfer button on the phone and... nothing. The phone sort of freezes for a few seconds and the Transfer softkey is greyed out. A few seconds later the Transfer softkey returns to its previous state, and the call appears like its resumed (off hold) but there is now no voice traffic in either direction.

 

its very odd - and probably somthing I dont understand. The odd thing is that inbound calls (via another trunk but different provider) are fine, and I can transfer or hold or whatever without issue.

 

I watched the SIP messages on the CUBE when I hit the transfer and all I got was:

 

Received:

INVITE sip:07775xxxxxxx@10.75.75.100:5060;transport=tcp SIP/2.0

Via: SIP/2.0/TCP 10.75.75.200:5060;branch=z9hG4bK11766a4f7a3

From: "Peter Moore" <sip:7001@10.75.75.200>;tag=412~b2b44154-5f1c-40dd-beec-492fa4b45cb6-25681932

To: <sip:07775xxxxxxx@10.75.75.100>;tag=419E178-96

Date: Fri, 04 Apr 2014 16:02:06 GMT

Call-ID: 6dd80700-33e1d76f-3f-c84b4b0a@10.75.75.200

Supported: 100rel,timer,resource-priority,replaces

Min-SE:  1800

User-Agent: Cisco-CUCM8.6

Allow: INVITE, OPTIONS, INFO, BYE, CANCEL, ACK, PRACK, UPDATE, REFER, SUBSCRIBE, NOTIFY

CSeq: 104 INVITE

Max-Forwards: 70

Expires: 180

Allow-Events: presence

Supported: X-cisco-srtp-fallback

Supported: Geolocation

Session-Expires:  1800;refresher=uas

P-Asserted-Identity: "XXX XXXXX" <sip:7001@10.75.75.200>

Privacy: none

Remote-Party-ID: "XXX XXXXX" <sip:7001@10.75.75.200>;party=calling;screen=yes;privacy=full

Contact: <sip:10.75.75.200:5060;transport=tcp>

Content-Type: application/sdp

Content-Length: 220

 

v=0

o=CiscoSystemsCCM-SIP 412 2 IN IP4 10.75.75.200

s=SIP Call

c=IN IP4 0.0.0.0

t=0 0

m=audio 20354 RTP/AVP 18 101

a=rtpmap:18 G729/8000

a=ptime:20

a=inactive

a=rtpmap:101 telephone-event/8000

a=fmtp:101 0-15

 

Apr  4 16:02:06.819: //358/6DD807000000/SIP/Msg/ccsipDisplayMsg:

Sent:

 

2811-Cube-VPN(config-class)#SIP/2.0 100 Trying

Via: SIP/2.0/TCP 10.75.75.200:5060;branch=z9hG4bK11766a4f7a3

From: "XXX XXXXX" <sip:7001@10.75.75.200>;tag=412~b2b44154-5f1c-40dd-beec-492fa4b45cb6-25681932

To: <sip:07775xxxxxx@10.75.75.100>;tag=419E178-96

Date: Fri, 04 Apr 2014 16:02:06 GMT

Call-ID: 6dd80700-33e1d76f-3f-c84b4b0a@10.75.75.200

CSeq: 104 INVITE

Allow-Events: telephone-event

Server: Cisco-SIPGateway/IOS-12.x

Content-Length: 0

 

 

... thats all. Nothing else until I cleared the call.

 

I know its a long shot, but has anyone got any idea where to start troubleshooting this?

 

Thanks

Outcomes