New SRE-V installation on plain SRE700

Version 1

    Subject: RE: New SRE-V installation on plain SRE700
    Replied by: Raghavendra Gutty Veeranagappa on 02-12-2011 06:20:00 AM
    Hi Ralf,

    please clear session and try to install again then session into the module. BTW which version you are trying to install.

    service-module sm 1/0 session clear

    Thanks,
    Raghavendra
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Ralf Kuschel on 02-12-2011 05:58:05 AM
    Hi,
     
    I just deleted an old WAAS application on my SRE700 to install SRE-V on it.
    Now I ended up in:
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is failed
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
      Please reset module to retrieve
      localstore information if needed
     
    I tried to clean the SRE700 with the "sm-hw-util.1.1.1" but the SRE reports back "SM1/0 SW installation failed module not responding."
     
    Reset and reload will not change the status.
     
    Reloading the router itself does not change the status
    I can aswell not session into the SRE, I can not see any bootloader.
     
    I can PING the module from the router and the ftp server.
     
    interface SM1/0
     description SRE Module -> vSphere 192.168.99.100
     ip address 192.168.99.100 255.255.255.0
     service-module fail-open
     service-module ip address 192.168.99.101 255.255.255.0
     service-module ip default-gateway 192.168.99.100
     service-module mgf ip address 192.168.88.100 255.255.255.0
    end
     
    Any tip on that?
     
     
    Ralf

    Subject: RE: New SRE-V installation on plain SRE700
    Replied by: Ralf Kuschel on 02-12-2011 07:41:48 AM
    Hi,

    when I try to session in, it asks for username/password.... nothing of the preconfigured username/password are working anymore :-(

    Is there a way to force reset/reload of the SRE?

    As I do have that info
    "Localstore Info
    =====================
    Please reset module to retrieve
    localstore information if needed

    Ralf

    Subject: RE: New Message from Ralf Kuschel in Service Ready Engine Virtualization -
    Replied by: Radhika Miriyala on 02-12-2011 12:07:55 PM
    Ralf,

    You should be able reset/reload the SRE from the IOS. The command to do this ¿service-module sm 1/0 reload¿ or ¿service-module sm 1/0 reset¿



    Thanks,

    Radhika



    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Friday, December 02, 2011 4:42 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Ralf Kuschel in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: RE: New SRE-V installation on plain SRE700



    Ralf Kuschel has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    when I try to session in, it asks for username/password.... nothing of the preconfigured username/password are working anymore :-(

    Is there a way to force reset/reload of the SRE?

    As I do have that info
    "Localstore Info
    =====================
    Please reset module to retrieve
    localstore information if needed

    Ralf
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/4835686>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New SRE-V installation on plain SRE700
    Replied by: Ralf Kuschel on 02-12-2011 12:52:41 PM
    Hi,

    reload and/or reset did not work, even reload of the router did no change the state. Any more commands available?

    GM130-2921#service-module sm 1/0 reload
    Do you want to proceed with reload?
    Trying to reload Service Module SM1/0.

    GM130-2921#
    Dec  2 17:21:24.966: %SRE_SM-6-STATE_CHANGE: SM1/0 changing state from SERVICE_MODULE_STATE_FAIL to SERVICE_MODULE_STATE_SHDN
    GM130-2921#
    GM130-2921#ser
    GM130-2921#service-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from reset/shutdown
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
      Please reset module to retrieve
      localstore information if needed

    GM130-2921#service-module sm 1/0 reset
    Use reset only to recover from shutdown or failed state
    Warning: May lose data on the the NVRAM, nonvolatile file system or unsaved configuration!
    Do you want to reset?
    Trying to reload Service Module SM1/0.

    GM130-2921#
    Dec  2 17:22:38.003: %SRE_SM-6-STATE_CHANGE: SM1/0 changing state from SERVICE_MODULE_STATE_SHDN to SERVICE_MODULE_STATE_ERRQservice-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from error
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
      Please reset module to retrieve
      localstore information if needed

    GM130-2921#service-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from error
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
      Please reset module to retrieve
      localstore information if needed

    GM130-2921#sh run int sm 1/0
    Building configuration...

    Current configuration : 306 bytes
    !
    interface SM1/0
    description SRE Module -> vSphere 192.168.99.100
    ip address 192.168.99.100 255.255.255.0
    service-module fail-open
    service-module ip address 192.168.99.101 255.255.255.0
    service-module ip default-gateway 192.168.99.100
    service-module mgf ip address 192.168.88.100 255.255.255.0
    end

    GM130-2921#service-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from error
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
      Please reset module to retrieve
      localstore information if needed

    GM130-2921#

    Subject: RE: New Message from Ralf Kuschel in Service Ready Engine Virtualization -
    Replied by: Radhika Miriyala on 02-12-2011 12:57:55 PM
    Ralf, Are you sure you uninstalled the WAAS successfully? What exactly do you mean by ¿deleted¿  ?



    You need to use the hardware Utility when moving from Sre-v to WAAS but you don¿t need to use it when you are moving from WAAS to SRE-V.  Can you try to install sre-v software directly and see what happens?



    Thanks,

    Radhika

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Friday, December 02, 2011 9:53 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Ralf Kuschel in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: RE: New SRE-V installation on plain SRE700



    Ralf Kuschel has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    reload and/or reset did not work, even reload of the router did no change the state. Any more commands available?

    GM130-2921#service-module sm 1/0 reload
    Do you want to proceed with reload?
    Trying to reload Service Module SM1/0.

    GM130-2921#
    Dec 2 17:21:24.966: %SRE_SM-6-STATE_CHANGE: SM1/0 changing state from SERVICE_MODULE_STATE_FAIL to SERVICE_MODULE_STATE_SHDN
    GM130-2921#
    GM130-2921#ser
    GM130-2921#service-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from reset/shutdown
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
    Please reset module to retrieve
    localstore information if needed

    GM130-2921#service-module sm 1/0 reset
    Use reset only to recover from shutdown or failed state
    Warning: May lose data on the the NVRAM, nonvolatile file system or unsaved configuration!
    Do you want to reset?
    Trying to reload Service Module SM1/0.

    GM130-2921#
    Dec 2 17:22:38.003: %SRE_SM-6-STATE_CHANGE: SM1/0 changing state from SERVICE_MODULE_STATE_SHDN to SERVICE_MODULE_STATE_ERRQservice-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from error
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
    Please reset module to retrieve
    localstore information if needed

    GM130-2921#service-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from error
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
    Please reset module to retrieve
    localstore information if needed

    GM130-2921#sh run int sm 1/0
    Building configuration...

    Current configuration : 306 bytes
    !
    interface SM1/0
    description SRE Module -> vSphere 192.168.99.100
    ip address 192.168.99.100 255.255.255.0
    service-module fail-open
    service-module ip address 192.168.99.101 255.255.255.0
    service-module ip default-gateway 192.168.99.100
    service-module mgf ip address 192.168.88.100 255.255.255.0
    end

    GM130-2921#service-module sm 1/0 status
    Service Module is Cisco SM1/0
    Service Module supports session via TTY line 67
    Service Module is trying to recover from error
    Service Module heartbeat-reset is enabled
    Service Module is in fail open
    Service Module status is not available
    No install/uninstall in progress

    Localstore Info
    =====================
    Please reset module to retrieve
    localstore information if needed

    GM130-2921#
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/4838456>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New SRE-V installation on plain SRE700
    Replied by: Ralf Kuschel on 02-12-2011 01:15:49 PM
    Hi,

    Dec  2 17:42:37.883: %SRE_SM-6-STATE_CHANGE: SM1/0 changing cisco:cisco@192.168.110.2/waas-accelelratore-4.3.3.14-k9.bin
    Proceed with installation? : yes

    Dec  2 17:43:00.225: %SM_INSTALL-6-INST_RSRC_GET: Getting resource information from SM1/0.
    SM1/0 SW installation failed module not responding.

    Seems that the module is not responding

    GM130-2921#service-module sm 1/0 uninstall
    %Error: No application to uninstall on SM1/0
    GM130-2921#

    Subject: RE: New Message from Ralf Kuschel in Service Ready Engine Virtualization -
    Replied by: Anurag Gurtu on 02-12-2011 01:22:55 PM
    This means there is no application currently installed on SRE. Can you hard-reset the router and then start SRE-V install. I hope your IOS version is 15.1.4M, if not you might want to upgrade the IOS first, then perform a hard reset of the router followed by SRE-V install.



    Thanks



    Anurag Gurtu, CISSP

    Subject: RE: New SRE-V installation on plain SRE700
    Replied by: Ralf Kuschel on 05-12-2011 08:13:10 AM
    Hi Anurag,

    I went to the office on the weekend and did hard reset the router. Now it is working. What I am wondering is that the reset and reload command on the CLI did not had any effect. Anyway it is working.
    Thanks,
    Ralf

    Subject: RE: New Message from Ralf Kuschel in Service Ready Engine Virtualization -
    Replied by: Anurag Gurtu on 05-12-2011 09:41:55 AM
    It was a bug in IOS  which was fixed in latest release and only solution was to hard reset the router.



    Thanks



    Anurag Gurtu, CISSP