Intermitent 404Not found response form CUCM/AXL

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: David Requena on 02-12-2013 07:10:36 AM
    Hi All,

    I'm having trouble with a particular instance of CUCM/BS6000 9.1 intermitently giving back a 404 error to executeSQLQuery requests. Here is the affected SOAP message sent (it's always the same):

     1<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
     2<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
     3  <SOAP-ENV:Header/>
     4  <SOAP-ENV:Body>
     5    <axlapi:executeSQLQuery xmlns:axl="http://www.cisco.com/AXL/API/9.1" xmlns:axlapi="http://www.cisco.com/AXL/API/9.1" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" sequence="1385988748032" xsi:schemaLocation="http://www.cisco.com/AXL/API/9.1 axlsoap.xsd">
     6      <sql>
     7SELECT
     8  eu.pkid,
     9  eu.userid,
    10  eu.firstname,
    11  eu.middlename,
    12  eu.lastname,
    13  eu.telephonenumber,
    14  eu.mailid AS email,
    15  eu.manager,
    16  eu.department
    17FROM
    18  enduser AS eu
    19WHERE
    20  eu.telephonenumber IS NOT NULL
    21  AND eu.telephonenumber != ''
    22  AND eu.status = 1
    23ORDER BY  eu.department;
    24</sql>
    25    </axlapi:executeSQLQuery>
    26  </SOAP-ENV:Body>
    27</SOAP-ENV:Envelope>

    Most of the time it works but from time to time I get back the following SOAPException:

     1Caused by: com.sun.xml.internal.messaging.saaj.SOAPExceptionImpl: com.sun.xml.internal.messaging.saaj.SOAPExceptionImpl: Bad response: (404Not Found
     2        at com.sun.xml.internal.messaging.saaj.client.p2p.HttpSOAPConnection.call(HttpSOAPConnection.java:148)
     3        at com.dafquest.operator.cti.cucm.AXLDataLookup.sendSOAPMessage(AXLDataLookup.java:814)
     4        at com.dafquest.operator.cti.cucm.AXLDataLookup.getContactList(AXLDataLookup.java:581)
     5        ... 48 more
     6Caused by: com.sun.xml.internal.messaging.saaj.SOAPExceptionImpl: Bad response:(404Not Found
     7        at com.sun.xml.internal.messaging.saaj.client.p2p.HttpSOAPConnection.post(HttpSOAPConnection.java:257)
     8        at com.sun.xml.internal.messaging.saaj.client.p2p.HttpSOAPConnection.call(HttpSOAPConnection.java:144)
     9        ... 50 more

    Any clue why this might be intermitently happening? does not seem to be a network problem as I'm actually seeing a reply from CUCM.
    What CUCM logs might be worth looking at?

    Thanls in advance!
    David

    Subject: RE: New Message from David Requena in AXL Developer - Administration XML Qu
    Replied by: Dennis Heim on 02-12-2013 10:35:51 AM
    tomcat\logs\log4j\axl*.log

    I usually tail the latest log # when debugging axl issue. You will probably need to increase the axl log/tomcat to detailed.

    Dennis Heim | Solution Architect (Collaboration)
    World Wide Technology, Inc. | 314-212-1814

    PS Engineering:  Innovate & Ignite.


    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Monday, December 02, 2013 8:13 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from David Requena in AXL Developer - Administration XML Questions: Intermitent 404Not found response form CUCM/AXL

    David Requena has created a new message in the forum "Administration XML Questions": -------------------------------------------------------------- Hi All,

    I'm having trouble with a particular instance of CUCM/BS6000 9.1 intermitently giving back a 404 error to executeSQLQuery requests. Here is the affected SOAP message sent (it's always the same):
    1<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
    2<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
    3  <SOAP-ENV:Header/>
    4  <SOAP-ENV:Body>
    5    <axlapi:executeSQLQuery xmlns:axl="http://www.cisco.com/AXL/API/9.1" xmlns:axlapi="http://www.cisco.com/AXL/API/9.1" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" sequence="1385988748032" xsi:schemaLocation="http://www.cisco.com/AXL/API/9.1 axlsoap.xsd<http://www.cisco.com/AXL/API/9.1%20axlsoap.xsd>">
    6      <sql>
    7SELECT
    8  eu.pkid,
    9  eu.userid,
    10  eu.firstname,
    11  eu.middlename,
    12  eu.lastname,
    13  eu.telephonenumber,
    14  eu.mailid AS email,
    15  eu.manager,
    16  eu.department
    17FROM
    18  enduser AS eu
    19WHERE
    20  eu.telephonenumber IS NOT NULL
    21  AND eu.telephonenumber != ''
    22  AND eu.status = 1
    23ORDER BY  eu.department;
    24</sql>
    25    </axlapi:executeSQLQuery>
    26  </SOAP-ENV:Body>
    27</SOAP-ENV:Envelope>

    Most of the time it works but from time to time I get back the following SOAPException:
    1Caused by: com.sun.xml.internal.messaging.saaj.SOAPExceptionImpl: com.sun.xml.internal.messaging.saaj.SOAPExceptionImpl: Bad response: (404Not Found
    2        at com.sun.xml.internal.messaging.saaj.client.p2p.HttpSOAPConnection.call(HttpSOAPConnection.java:148)
    3        at com.dafquest.operator.cti.cucm.AXLDataLookup.sendSOAPMessage(AXLDataLookup.java:814)
    4        at com.dafquest.operator.cti.cucm.AXLDataLookup.getContactList(AXLDataLookup.java:581)
    5        ... 48 more
    6Caused by: com.sun.xml.internal.messaging.saaj.SOAPExceptionImpl: Bad response404Not Found
    7        at com.sun.xml.internal.messaging.saaj.client.p2p.HttpSOAPConnection.post(HttpSOAPConnection.java:257)
    8        at com.sun.xml.internal.messaging.saaj.client.p2p.HttpSOAPConnection.call(HttpSOAPConnection.java:144)
    9        ... 50 more

    Any clue why this might be intermitently happening? does not seem to be a network problem as I'm actually seeing a reply from CUCM.
    What CUCM logs might be worth looking at?

    Thanls in advance!
    David
    --
    To respond to this post, please click the following link: http://developer.cisco.com/web/axl-developer/forums/-/message_boards/view_message/21887729 or simply reply to this email.