Error:  Subnet Does Not Match Interface

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Kshitij Purwar on 31-07-2012 10:35:38 AM
    Hi,
     
    I am getting error " ip subnet does not match with interface sm 2/0",while configuring on sre 910 on sm 2/0 intercae with sre-v 2.0.
     
    Regards
    Kshitij
     
     

    Subject: RE: Hi
    Replied by: Manuka Jayakody on 31-07-2012 01:11:19 PM
    Hi Kshitij

    Could you please provide the "sh run int sm 2/0" output and the ip addresses that you're trying to configure?

    Also feel free to refer the following document which describe the service module configurations

    http://www.cisco.com/en/US/docs/routers/access/interfaces/software/feature/guide/ism-sm-sre.html

    thanks
    Manuka

    Subject: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization
    Replied by: Anurag Gurtu on 31-07-2012 01:14:43 PM
    Can you provide the CLIs you are executing?

    Thanks

    Anurag Gurtu, CISSP

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Tuesday, July 31, 2012 7:36 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: Hi

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    I am getting error " ip subnet does not match with interface sm 2/0",while configuring on sre 910 on sm 2/0 intercae with sre-v 2.0.

    Regards
    Kshitij


    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6204240>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization
    Replied by: Brett Tiller on 31-07-2012 02:18:43 PM
    Hi Kshitjj,

    You need to use Port Address Translation with SRE-V because it is using ESXi.  I’ve provide an example snippet below.

    interface GigabitEthernet0/0
    ip address 192.168.1.70 255.255.255.0
    ip nat inside

    interface GigabitEthernet0/1
    ip address 172.25.209.19 255.255.255.0
    ip nat outside

    interface SM1/0
    ip unnumbered GigabitEthernet0/1
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly in
    service-module ip address 192.168.1.71 255.255.255.0
    !Application: VMware ESXi 5.0.0 build-474610 running on SRE
    service-module ip default-gateway 192.168.1.70

    ip nat source list 1 interface GigabitEthernet0/1 overload
    ip nat inside source static tcp 192.168.1.71 443 interface GigabitEthernet0/1 443
    ip nat inside source static tcp 192.168.1.71 80 interface GigabitEthernet0/1 80
    ip nat inside source static tcp 192.168.1.71 902 interface GigabitEthernet0/1 902

    access-list 1 permit 192.168.1.0 0.0.0.255

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.25.209.1
    ip route 192.168.1.71 255.255.255.255 SM1/0


    Thanks,

    Brett Tiller
    Custom Application Engineer
    http://developer.cisco.com/web/axp
    http://developer.cisco.com/web/srev
    [cid:image001.png@01CD6F0D.B40DE580]

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Tuesday, July 31, 2012 10:58 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    I want to configure nat on router.

    #int gi 0/0
    #ip address 10.65.156.2 255.255.255.0
    #ip nat outside

    #int sm 2/0
    # ip add 192.168.1.2 255.255.255.0
    #ip nat inside
    #service-module ip address 192.168.1.3 255.255.255.0
    #service-module ip default gw 192.168.1.1 255.255.255.0

    #ip nat inside source static 192.168.1.1 10.65.156.5
    #ip nat inside source static 192.168.1.2 10.65.156.6
    #ip nat inside source static 192.168.1.3 10.65.156.7

    #ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.65.156.2
    # ip route 192.168.1.1 255.255.255.255 192.168.1.2

    Can you provide the CLIs you are executing?

    Thanks

    Anurag Gurtu, CISSP

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]<mailto:[mailto:cdicuser@developer.cisco.com]>
    Sent: Tuesday, July 31, 2012 7:36 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com<mailto:cdicuser@developer.cisco.com>
    Subject: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: Hi

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    I am getting error " ip subnet does not match with interface sm 2/0",while configuring on sre 910 on sm 2/0 intercae with sre-v 2.0.

    Regards
    Kshitij


    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6204240>

    or simply reply to this email.

    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6208733>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization
    Replied by: Kshitij Purwar on 31-07-2012 01:57:48 PM
    Hi,
     
    I want to configure nat on router.
     
    #int gi 0/0
    #ip address 10.65.156.2 255.255.255.0
    #ip nat outside
     
    #int sm 2/0
    # ip add 192.168.1.2 255.255.255.0
    #ip nat inside
    #service-module ip address 192.168.1.3 255.255.255.0
    #service-module ip default gw 192.168.1.1 255.255.255.0
     
    #ip nat inside source static 192.168.1.1 10.65.156.5
    #ip nat inside source static 192.168.1.2 10.65.156.6
    #ip nat inside source static 192.168.1.3 10.65.156.7
     
    #ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.65.156.2
    # ip route 192.168.1.1 255.255.255.255 192.168.1.2
     
    Can you provide the CLIs you are executing?

    Thanks

    Anurag Gurtu, CISSP

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Tuesday, July 31, 2012 7:36 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: Hi

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    I am getting error " ip subnet does not match with interface sm 2/0",while configuring on sre 910 on sm 2/0 intercae with sre-v 2.0.

    Regards
    Kshitij


    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6204240>

    or simply reply to this email.


    Subject: RE: Hi
    Replied by: Kshitij Purwar on 01-08-2012 01:15:53 PM
    Hi,

    I want to configure one to one mapping.

    Today i got new issue,i have 12 sre 900 and 6 3945 router.

    on my old router i was running two sre 910 module,i was trying to configure nat on one sre module but still getting error.
    so i try to uninstall sre-v 2.0 on that module,but  when i try to install it i got error

    Execution of script sre-v-k9-r.SPA.smv.2.0.1.pkg.install.sre failed, installatio
    n aborted
    yourname#
    Aug  1 13:12:01.439: %SM_INSTALL-3-INST_SCRIPT_FAIL: Execution of script sre-v-k
    9-r.SPA.smv.2.0.1.pkg.install.sre failed, installation aborted

    i put the sre on new router but still get the same issue.

    Regards
    kshitij

    Subject: RE: Hi
    Replied by: Kshitij Purwar on 01-08-2012 01:38:19 PM
    Ios is 15.4.

    i have already used this image before.

    Regards
    Kshitij

    Subject: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization
    Replied by: Radhika Miriyala on 01-08-2012 02:41:45 PM
    Thanks for the info Kshitji.

    I looked at the running config and I see that Sm 1/0 is in shutdown stage and and from sm 2/0 you have not done any configuration. Can you please configure these interfaces before you try to install.

    Also when you are installing can you turn on “debug sre-install all” and give us the console output .

    Thanks,
    Radhika

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Wednesday, August 01, 2012 11:24 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: RE: Hi

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi Radhika,


    Here is sh run

    interface GigabitEthernet0/0
    ip address 10.65.157.175 255.255.254.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/1
    no ip address
    shutdown
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/2
    ip address 192.168.200.1 255.255.255.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/3
    no ip address
    shutdown
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface SM1/0
    no ip address
    shutdown
    !Application: VMware ESXi 5.0.0 build-474610 running on SRE
    !
    interface SM1/1
    description Internal switch interface connected to Service Module
    no ip address
    !
    interface SM2/0
    no ip address
    service-module fail-open
    !
    interface SM2/1
    description Internal switch interface connected to Service Module
    no ip address
    !
    interface Vlan1
    no ip address
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 GigabitEthernet0/0
    !
    !
    nls resp-timeout 1
    cpd cr-id 1

    sh ver

    Router#sh ver
    Cisco IOS Software, C3900e Software (C3900e-UNIVERSALK9-M), Version 15.
    ELEASE SOFTWARE (fc1)
    Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
    Copyright (c) 1986-2011 by Cisco Systems, Inc.
    Compiled Mon 26-Sep-11 21:02 by prod_rel_team

    ROM: System Bootstrap, Version 15.1(1r)T4, RELEASE SOFTWARE (fc1)

    Router uptime is 5 hours, 5 minutes
    System returned to ROM by power-on
    System restarted at 13:19:21 UTC Wed Aug 1 2012
    System image file is "flash0:c3900e-universalk9-mz.SPA.151-4.M2.bin"
    Last reload type: Normal Reload


    This product contains cryptographic features and is subject to United
    States and local country laws governing import, export, transfer and
    use. Delivery of Cisco cryptographic products does not imply
    third-party authority to import, export, distribute or use encryption.
    Importers, exporters, distributors and users are responsible for
    compliance with U.S. and local country laws. By using this product you
    agree to comply with applicable laws and regulations. If you are unable
    to comply with U.S. and local laws, return this product immediately.

    A summary of U.S. laws governing Cisco cryptographic products may be fo
    http://www.cisco.com/wwl/export/crypto/tool/stqrg.html

    If you require further assistance please contact us by sending email to
    export@cisco.com.

    Cisco CISCO3945-CHASSIS (revision 1.0) with C3900-SPE250/K9 with 101580
    of memory.
    Processor board ID FGL1548106D
    6 Gigabit Ethernet interfaces
    2 terminal lines
    2 Services Module (SM) with Services Ready Engine (SRE)
    Cisco SRE-V Software 2.0.1.0 in slot/sub-slot 1/0
    DRAM configuration is 72 bits wide with parity enabled.
    256K bytes of non-volatile configuration memory.
    250880K bytes of ATA System CompactFlash 0 (Read/Write)


    License Info:

    License UDI:

    -------------------------------------------------
    Device# PID SN
    -------------------------------------------------
    *0 C3900-SPE250/K9 FOC15455BN9
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6218034>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization
    Replied by: Radhika Miriyala on 01-08-2012 01:26:45 PM
    Can you please let us know what IOS Version you are using?

    Did you recently download the images to the ftp server? Or did you use this image to install the image before? If you have just copied the image can you make sure the files were copied correctly and not corrupted.

    Thanks,
    Radhika


    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Wednesday, August 01, 2012 10:16 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: RE: Hi

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi,

    I want to configure one to one mapping.

    Today i got new issue,i have 12 sre 900 and 6 3945 router.

    on my old router i was running two sre 910 module,i was trying to configure nat on one sre module but still getting error.
    so i try to uninstall sre-v 2.0 on that module,but when i try to install it i got error

    Execution of script sre-v-k9-r.SPA.smv.2.0.1.pkg.install.sre failed, installatio
    n aborted
    yourname#
    Aug 1 13:12:01.439: %SM_INSTALL-3-INST_SCRIPT_FAIL: Execution of script sre-v-k
    9-r.SPA.smv.2.0.1.pkg.install.sre failed, installation aborted

    i put the sre on new router but still get the same issue.

    Regards
    kshitij
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6215470>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New Message from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization
    Replied by: Radhika Miriyala on 01-08-2012 01:41:45 PM
    Can you please give the output of show version cli on the IOS? Also Can you please provide the show running from the router?

    Thanks,
    Radhika





    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Wednesday, August 01, 2012 10:38 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New
    And aMessage from Kshitij Purwar in Service Ready Engine Virtualization - SRE-V Technical Questions: RE: Hi

    Kshitij Purwar has created a new message in the forum "SRE-V Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Ios is 15.4.

    i have already used this image before.

    Regards
    Kshitij
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/6215534>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: Hi
    Replied by: Kshitij Purwar on 01-08-2012 02:24:18 PM
    Hi Radhika,


    Here is sh run

    interface GigabitEthernet0/0
    ip address 10.65.157.175 255.255.254.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/1
    no ip address
    shutdown
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/2
    ip address 192.168.200.1 255.255.255.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/3
    no ip address
    shutdown
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface SM1/0
    no ip address
    shutdown
    !Application: VMware ESXi 5.0.0 build-474610 running on SRE
    !
    interface SM1/1
    description Internal switch interface connected to Service Module
    no ip address
    !
    interface SM2/0
    no ip address
    service-module fail-open
    !
    interface SM2/1
    description Internal switch interface connected to Service Module
    no ip address
    !
    interface Vlan1
    no ip address
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 GigabitEthernet0/0
    !
    !
    nls resp-timeout 1
    cpd cr-id 1

    sh ver

    Router#sh ver
    Cisco IOS Software, C3900e Software (C3900e-UNIVERSALK9-M), Version 15.
    ELEASE SOFTWARE (fc1)
    Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
    Copyright (c) 1986-2011 by Cisco Systems, Inc.
    Compiled Mon 26-Sep-11 21:02 by prod_rel_team

    ROM: System Bootstrap, Version 15.1(1r)T4, RELEASE SOFTWARE (fc1)

    Router uptime is 5 hours, 5 minutes
    System returned to ROM by power-on
    System restarted at 13:19:21 UTC Wed Aug 1 2012
    System image file is "flash0:c3900e-universalk9-mz.SPA.151-4.M2.bin"
    Last reload type: Normal Reload


    This product contains cryptographic features and is subject to United
    States and local country laws governing import, export, transfer and
    use. Delivery of Cisco cryptographic products does not imply
    third-party authority to import, export, distribute or use encryption.
    Importers, exporters, distributors and users are responsible for
    compliance with U.S. and local country laws. By using this product you
    agree to comply with applicable laws and regulations. If you are unable
    to comply with U.S. and local laws, return this product immediately.

    A summary of U.S. laws governing Cisco cryptographic products may be fo
    http://www.cisco.com/wwl/export/crypto/tool/stqrg.html

    If you require further assistance please contact us by sending email to
    export@cisco.com.

    Cisco CISCO3945-CHASSIS (revision 1.0) with C3900-SPE250/K9 with 101580
    of memory.
    Processor board ID FGL1548106D
    6 Gigabit Ethernet interfaces
    2 terminal lines
    2 Services Module (SM) with Services Ready Engine (SRE)
       Cisco SRE-V Software 2.0.1.0 in slot/sub-slot 1/0
    DRAM configuration is 72 bits wide with parity enabled.
    256K bytes of non-volatile configuration memory.
    250880K bytes of ATA System CompactFlash 0 (Read/Write)


    License Info:

    License UDI:

    -------------------------------------------------
    Device#   PID                   SN
    -------------------------------------------------
    *0        C3900-SPE250/K9       FOC15455BN9

    Subject: RE: Error:  Subnet Does Not Match Interface
    Replied by: Brett Tiller on 03-08-2012 02:10:21 PM
    Hi Kshitij,

    If the installation is failing, please retry it and then immediately session into the service module to watch the process. There should be an error message in one of the steps that will provide more detail as to the cause.  If needed, then please post that information in your response.

    Thanks,

    Brett

    Subject: RE: Error:  Subnet Does Not Match Interface
    Replied by: Kshitij Purwar on 03-08-2012 02:03:58 PM
    Hi, I am getting below error when installing sre-v on sre-910.

    Error message(code:0) Bootloader tftp error received on SM2/0

    Aug  3 13:00:07.944: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM2/0 received msg: RBIP Error Msg
    Req
    Aug  3 13:00:07.944: %SM_INSTALL-6-RBIP_ERROR: Error message(code:0) Bootloader
    tftp error received on SM2/0.

    i can ping the tftp server as well as router from tftp.

    installation starts but after some time got above error.

    Regards
    kshitij