CallDetailReport not working

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Senthil Kumar Natarajan on 07-11-2011 02:38:08 PM
    i just imported the CallDetailReport.xml (from the CDN) to my CUIC 8.0.4. When i try to run the report, i could not see any collections for that report.

    I was under the impression while importing the collection would be created automatically? what am i missing?

    TIA
    Senthil Natarajan

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Senthil Kumar Natarajan on 07-11-2011 03:09:03 PM
    from Cisco developer network. Listed under documentation.

    -senthil

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Dattatraya Rooyikar on 08-11-2011 06:07:01 AM
    from Cisco developer network. Listed under documentation.

    -senthil

    Hi Senthil,
     
    Collections are not imported, when you import a report. Only value lists are imported.
     
    Collections are not imported because, collection values are specific to a system. These values will not be applicable for a different system where you might be importing.
     
    Thanks,
    Datta
     

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Luis Yrigoyen on 07-11-2011 02:49:52 PM
    what report is that?
    where did you download it from?

    thanks

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Senthil Kumar Natarajan on 08-11-2011 09:00:21 AM


    from Cisco developer network. Listed under documentation.

    -senthil


    Hi Senthil,
     
    Collections are not imported, when you import a report. Only value lists are imported.
     
    Collections are not imported because, collection values are specific to a system. These values will not be applicable for a different system where you might be importing.
     
    Thanks,
    Datta
     


    Is there a document on what/how collections are created for this custom report?

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Dattatraya Rooyikar on 08-11-2011 09:09:00 AM
    If you want to create collections for a given report, you should know which value list it is using. From Value list manager, you can create collections.

    To know which value list, edit the report check the report definition name. Go to report definition editor and edit the report definition field which is key criteria field.

    Please refer user guide.

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Dattatraya Rooyikar on 08-11-2011 10:12:09 AM
    There are multiple ways of creating collections for a value list.

    1. Either using collection query and collection identifier. For this, you need to adjust the collection query rightly in value list. Which I see is not done in your case.
    2. Selecting directly required values from Value list values.
    3. By wild cards. Collection will pickup matching values from value list.

    You can see these options in collection editor.

    I see ANI could be a collection which created before. Please edit this collection and check what condition it is trying to match.

    Refer user guide for clear instructions.

    Thanks,
    Datta

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Senthil Kumar Natarajan on 08-11-2011 01:56:02 PM
    There are multiple ways of creating collections for a value list.

    1. Either using collection query and collection identifier. For this, you need to adjust the collection query rightly in value list. Which I see is not done in your case.
    2. Selecting directly required values from Value list values.
    3. By wild cards. Collection will pickup matching values from value list.

    You can see these options in collection editor.

    I see ANI could be a collection which created before. Please edit this collection and check what condition it is trying to match.

    Refer user guide for clear instructions.

    Thanks,
    Datta


    ----
     
    Report ran fine after i upgraded the CUIC from 8.0.4 to 8.5.2 (to eliminate a scrolling bug).
     
    I can see the value list now populate. Must be a bug in 8.0.4 which prevented the value not being populated.
     
    Still thanks for your feedback Datta.
     

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Senthil Kumar Natarajan on 08-11-2011 10:02:44 AM
    Value list query is "SELECT DISTINCT ANI AS ID, ANI AS VALUE FROM Termination_Call_Detail"

    i was able to successfull run this query and see records in the SQL and CUIC successfully validates this query.

    Collection query is "SELECT  AS ID,  AS VALUE FROM  WHERE CollectionIdentifierField =<COLLECTIONIDENTIFIER>"

    ------------

    Under Value list i see the CUSTOM value ANI. When i select that  ANI and press VALUES button, i see it returns 0 values.

    If i aunderstanding you correctly, i need to fix this VALUE even before i start tweaking with collections? right?

    -------------

    Why am i seeing 0 values, is there any restrictions on the TCD table?

    -senthil

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Marius Bogdan Stan on 24-10-2012 10:21:27 AM
    Hello Senthil,
    I was wondering if possible to send me the report because i saw that is not possible to get it from the site. It was retired or something else happened with it but it can not be found anymore. I am starting now with Cisco Cuic and i found very necessary to have this kind of report.
    Can you help me with this?
    Best regards,
    Marius

    Subject: RE: CallDetailReport not working
    Replied by: Marius Bogdan Stan on 24-10-2012 10:24:18 AM
    Hello Senthil,
    Is it possible to repost that report? It seems that was retired or something else happened with it. I found very useful this kind of report for any activities in Contact Center.
    Best regards,
    Marius