Raid conversion Problem

Version 1

    Subject: RE: Raid conversion Problem
    Replied by: Raghavendra Gutty Veeranagappa on 02-08-2011 10:33:15 AM
    Hi Scott,

    I think physical drive should be 2.

    logdrv -a add -p 2 -e 1 -z "raid=raid0,name=RAID1,init=quick"

    Thanks,
    Raghavendra

    Subject: New Message from Raghavendra Gutty Veeranagappa in Service Ready Engine Vir
    Replied by: SCOTT PITTS on 02-08-2011 11:09:12 AM
    raid-cli>logdrv -a add -p 2 -e 1 -z "raid=raid0,name=RAID1,init=quick"
    Invalid parameters defined
    raid-cli>logdrv -a add -p 2 -e 0 -z "raid=raid0,name=RAID1,init=quick"
    raid-cli>logdrv
    ID RAID Disks Stripe Size MB DiskID Name
    0 JBOD 1 N/A 476940.02 (1) JBOD on port 01 (00)
    1 RAID0 1 128 476837.12 (2) RAID1
    raid-cli>
    That seemed to get that portion but now I get this error while trying to create the Datastore in vSphere

    An error occurred during host configuration

    Call "HostDatastoreSystem.QueryVmfsDatastoreCreateOptions" for object "ha-datastoresystem" on ESXi "10.8.127.51" failed.


    Scott Pitts
    Advanced Technical Engineer
    Thomas & Betts
    (901) 252-5462

    >>> Cisco Developer Community Forums <cdicuser@developer.cisco.com> 8/2/2011 9:33 AM >>>
    Raghavendra Gutty Veeranagappa has created a new message in the forum "SRE-V Beta Tester Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Hi Scott,

    I think physical drive should be 2.

    logdrv -a add -p 2 -e 1 -z "raid=raid0,name=RAID1,init=quick"

    Thanks,
    Raghavendra
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/4306417>

    or simply reply to this email.
    This document was generated from CDN thread

    Created by: SCOTT PITTS on 02-08-2011 10:16:17 AM
    I was trying to migrate from JBOD to RAID1. I have the proceedure but seem to be stuck on Step 15. The difference is that instead of drive 0 being the drive that was deleted, I deleted drive 1. It will not let me create the new RAID0 configuration. vmhba0:C0:T0:L0 is the drive with the Data and vmhba0:C0:T1:L0 is the drive I removed.
     
    Here are the commands that I used.
    raid-cli>logdrv
    ID    RAID Disks  Stripe   Size MB          DiskID Name
     0    JBOD     1     N/A  476940.02             (1) JBOD on port 01 (00)
     1    JBOD     1     N/A  476940.02             (2) JBOD on port 02 (00)
    raid-cli>logdrv -a del -l 1
    ID    RAID Disks  Stripe   Size MB          DiskID Name
     0    JBOD     1     N/A  476940.02             (1) JBOD on port 01 (00)
    raid-cli>logdrv -a add -p 1 -e 1 -z "raid=raid0,name=RAID1,init=quick"
    Failed to create the specified array.
    raid-cli>logdrv                                                      
    ID    RAID Disks  Stripe   Size MB          DiskID Name
     0    JBOD     1     N/A  476940.02             (1) JBOD on port 01 (00)
     
    What am I doing wrong?

    Subject: RE: Raid conversion Problem
    Replied by: Raghavendra Gutty Veeranagappa on 02-08-2011 11:40:23 AM
    Hi scott,

    please reload the service module via the command: ¿service-module sm<slot>/0 reload¿.After the service module has completed reloading, log into the ESXi Server via the vSphere client, and then begin again from step 16.

    Thanks,
    Raghavendra