Ping or SSH to Hypervisor interface causes router relaod

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Geoff Yates on 14-03-2011 08:02:45 PM
    Hi All,
     
    Have a client trying to set up their SRE and the configs seem ok. What is happening is if they ping or SSH to Hypervisor it causes teh router to reload.
     
    He is his comments:
     
    <!--StartFragment-->
    <ul>
    We are using the following setup.



    Cisco 2921 router

    Cisco IOS Software, C2900 Software (C2900-UNIVERSALK9-M), Version 15.1(3)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)

    Service ready engine SM-SRE-900-K9

    SRE Virtualization Complete Installation File Set 1.0.2    sre-v-k9.smv.1.0.2.zip



    All software is installed and working. Where the problem lies is when I try to either ping or SSH onto the hypervisor interface, the router reloads. If I ping the same hypervisor interface from the router itself, we get ping responses and the router does not reload.
    </ul>
    <!--EndFragment-->
    Attached some files with configs etc.
     
    Anyone have an idea what is happening? We are trying to get their support agreements worked out as Dimension data have sold Uptime so I know this should be a Cisco TAC thng but if that is teh answer to get TAC we can do that I'll request teh AM to bypass entitlements.
     
    Cheers,
     
    Geoff

    Subject: RE: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - T
    Replied by: Radhika Miriyala on 14-03-2011 08:08:10 PM
    Geoff,

    Do they have a PVDM in the router? IF so there is bug and they need to upgrade their IOS image.



    Thanks,

    Radhika

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Monday, March 14, 2011 5:03 PM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - Technical Questions: Ping or SSH to Hypervisor interface causes router relaod



    Geoff Yates has created a new message in the forum "Technical Questio
    --------------------------------------------------------------
    Hi All,

    Have a client trying to set up their SRE and the configs seem ok. What is happening is if they ping or SSH to Hypervisor it causes teh router to reload.

    He is his comments:

    <!--StartFragment-->
    <ul>
    We are using the following setup.



    Cisco 2921 router

    Cisco IOS Software, C2900 Software (C2900-UNIVERSALK9-M), Version 15.1(3)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)

    Service ready engine SM-SRE-900-K9

    SRE Virtualization Complete Installation File Set 1.0.2    sre-v-k9.smv.1.0.2.zip



    All software is installed and working. Where the problem lies is when I try to either ping or SSH onto the hypervisor interface, the router reloads. If I ping the same hypervisor interface from the router itself, we get ping responses and the router does not reload.
    </ul>
    <!--EndFragment-->
    Attached some files with configs etc.

    Anyone have an idea what is happening? We are trying to get their support agreements worked out as Dimension data have sold Uptime so I know this should be a Cisco TAC thng but if that is teh answer to get TAC we can do that I'll request teh AM to bypass entitlements.

    Cheers,

    Geoff
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/3170304>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - T
    Replied by: Anurag Gurtu on 14-03-2011 08:10:10 PM
    Can you confirm two things



    1.       Gateway for ESXi is configured ¿ show hypervisor ip

    2.       Evaluation license or permanent license is activated.



    Thanks



    Anurag Gurtu, CISSP

    Subject: RE: Ping or SSH to Hypervisor interface causes router relaod
    Replied by: Geoff Yates on 16-03-2011 12:29:25 AM
    Thanks Guys. Here are the answer to your questions. Yes, they are running a PVDM.


    SiteInABox#show inventory
    NAME: "CISCO2921/K9 chassis", DESCR: "CISCO2921/K9 chassis"
    PID: CISCO2921/K9      , VID: V01 , SN: FHK1425F1PL

    NAME: "3G WWAN HWIC-HSPA/UMTS/EDGE/GPRS-850/900/1800/1900/2100MHz on Slot 0 SubSlot 0", DESCR: "3G WWAN HWIC-HSPA/UMTS/EDGE/GPRS-850/900/1800/1900/2100MHz"
    PID: HWIC-3G-HSPA      , VID: V02 , SN: FOC14224XMD

    NAME: "Modem 0 on Cellular0/0/0", DESCR: "Sierra Wireless MC8790"
    PID: MC8790            , VID: 1.0, SN: 011955000034555

    NAME: "WAN Interface Card - One Port Analog Modem(Version 2) on Slot 0 SubSlot 1", DESCR: "WAN Interface Card - One Port Analog Modem(Version 2)"
    PID: WIC-1AM-V2        , VID: V02 , SN: FOC14166D5B

    NAME: "PVDM3 DSP DIMM with 32 Channels on Slot 0 SubSlot 4", DESCR: "PVDM3 DSP DIMM with 32 Channels"
    PID: PVDM3-32          , VID: V01 , SN: FOC14212810

    NAME: "Services Module with Services Ready Engine on Slot 1", DESCR: "Services Module with Services Ready Engine"
    PID: SM-SRE-900-K9     , VID: V02 , SN: FOC14201GXK

    NAME: "C2921/C2951 AC Power Supply", DESCR: "C2921/C2951 AC Power Supply"
    PID: PWR-2921-51-AC    , VID: V01 , SN: DCA1420K1XF


    SiteInABox#


    1.       Gateway for ESXi is configured ¿ show hypervisor ip
    Default Gateway:        10.252.3.9

    se-10-252-3-6# show hypervisor ip
    Hostname:               localhost
    Domain Name:            None
    IP Config:              10.252.3.10(Subnet Mask: 255.255.255.248)
                            169.254.1.1(Subnet Mask: 255.255.255.0)
    Default Gateway:        10.252.3.9
    Preferred DNS Server:   None
    Alternative DNS Server: None

    se-10-252-3-6#

    SiteInABox#show run (2921 router)
    !
    interface SM1/0
    ip unnumbered Loopback0
    service-module ip address 10.252.3.6 255.255.255.252
    !Application: SRE-V Running on SMV
    service-module ip default-gateway 10.252.3.5
    service-module mgf ip address 10.252.3.10 255.255.255.248
    !
    !
    interface Vlan1
    description VSphere Hypervisor LAN
    ip address 10.252.3.9 255.255.255.248
    !

    2.       Evaluation license or permanent license is activated.
    We are using an evaluation licence.
    se-10-252-3-6# show license
    Index 0 Feature: SRE-V-HOST-LIC
            Period left:  7 weeks  1 day
            License Type: Evaluation
            License State: Active, In Use
            License Count: Non-Counted
            License Priority: Low
    Index 1 Feature: SRE-V-RMA-LIC
            Period left:  0 minute   0 second

    Subject: RE: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - T
    Replied by: Brett Tiller on 16-03-2011 01:26:15 PM
    Hi Geoff,

    The IOS image for PVDM card users is also available in our knowledgebase in our tech center: http://developer.cisco.com/web/srev/docs .

    Thanks,

    Brett

    Subject: RE: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - T
    Replied by: Radhika Miriyala on 16-03-2011 12:15:10 PM
    Hi Geoff,

    If they have a PVDM in the router and they want to use SRE-v then they have to change the IOS image as 15.1.3T image has bug CSCtj84901. This has been resolved and is available in a image that the customer can get through TAC.



    Thanks,

    Radhika



    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Tuesday, March 15, 2011 9:29 PM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - Technical Questions: RE: Ping or SSH to Hypervisor interface causes router relaod



    Geoff Yates has created a new message in the forum "Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Thanks Guys. Here are the answer to your questions. Yes, they are running a PVDM.


    SiteInABox#show inventory
    NAME: "CISCO2921/K9 chassis", DESCR: "CISCO2921/K9 chassis"
    PID: CISCO2921/K9 , VID: V01 , SN: FHK1425F1PL

    NAME: "3G WWAN HWIC-HSPA/UMTS/EDGE/GPRS-850/900/1800/1900/2100MHz on Slot 0 SubSlot 0", DESCR: "3G WWAN HWIC-HSPA/UMTS/EDGE/GPRS-850/900/1800/1900/2100MHz"
    PID: HWIC-3G-HSPA , VID: V02 , SN: FOC14224XMD

    NAME: "Modem 0 on Cellular0/0/0", DESCR: "Sierra Wireless MC8790"
    PID: MC8790 , VID: 1.0, SN: 011955000034555

    NAME: "WAN Interface Card - One Port Analog Modem(Version 2) on Slot 0 SubSlot 1", DESCR: "WAN Interface Card - One Port Analog Modem(Version 2)"
    PID: WIC-1AM-V2 , VID: V02 , SN: FOC14166D5B

    NAME: "PVDM3 DSP DIMM with 32 Channels on Slot 0 SubSlot 4", DESCR: "PVDM3 DSP DIMM with 32 Channels"
    PID: PVDM3-32 , VID: V01 , SN: FOC14212810

    NAME: "Services Module with Services Ready Engine on Slot 1", DESCR: "Services Module with Services Ready Engine"
    PID: SM-SRE-900-K9 , VID: V02 , SN: FOC14201GXK

    NAME: "C2921/C2951 AC Power Supply", DESCR: "C2921/C2951 AC Power Supply"
    PID: PWR-2921-51-AC , VID: V01 , SN: DCA1420K1XF


    SiteInABox#


    1. Gateway for ESXi is configured ¿ show hypervisor ip
    Default Gateway: 10.252.3.9

    se-10-252-3-6# show hypervisor ip
    Hostname: localhost
    Domain Name: None
    IP Config: 10.252.3.10(Subnet Mask: 255.255.255.248)
    169.254.1.1(Subnet Mask: 255.255.255.0)
    Default Gateway: 10.252.3.9
    Preferred DNS Server: None
    Alternative DNS Server: None

    se-10-252-3-6#

    SiteInABox#show run (2921 router)
    !
    interface SM1/0
    ip unnumbered Loopback0
    service-module ip address 10.252.3.6 255.255.255.252
    !Application: SRE-V Running on SMV
    service-module ip default-gateway 10.252.3.5
    service-module mgf ip address 10.252.3.10 255.255.255.248
    !
    !
    interface Vlan1
    description VSphere Hypervisor LAN
    ip address 10.252.3.9 255.255.255.248
    !

    2. Evaluation license or permanent license is activated.
    We are using an evaluation licence.
    se-10-252-3-6# show license
    Index 0 Feature: SRE-V-HOST-LIC
    Period left: 7 weeks 1 day
    License Type: Evaluation
    License State: Active, In Use
    License Count: Non-Counted
    License Priority: Low
    Index 1 Feature: SRE-V-RMA-LIC
    Period left: 0 minute 0 second
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/3174426>

    or simply reply to this email.

    Subject: RE: New Message from Radhika Miriyala in Service Ready Engine Virtualizatio
    Replied by: John Voss on 16-03-2011 12:29:10 PM
    Hi Geoff,

    The IOS images that resolve this bug have also been posted to the bottom of the Knowledge Base section in the CDN portal - see http://developer.cisco.com/web/srev/docs

    Best Regards,

    John

    ________________________________

    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Wednesday, March 16, 2011 9:15 AM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Radhika Miriyala in Service Ready Engine Virtualization - Technical Questions: RE: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - T


    Radhika Miriyala has created a new message in the forum "Technical Questions":
    --------------------------------------------------------------
    Hi Geoff,

    If they have a PVDM in the router and they want to use SRE-v then they have to change the IOS image as 15.1.3T image has bug CSCtj84901. This has been resolved and is available in a image that the customer can get through TAC.



    Thanks,

    Radhika



    From: Cisco Developer Community Forums [mailto:cdicuser@developer.cisco.com]
    Sent: Tuesday, March 15, 2011 9:29 PM
    To: cdicuser@developer.cisco.com
    Subject: New Message from Geoff Yates in Service Ready Engine Virtualization - Technical Questions: RE: Ping or SSH to Hypervisor interface causes router relaod



    Geoff Yates has created a new message in the forum "Technical Questions":

    --------------------------------------------------------------
    Thanks Guys. Here are the answer to your questions. Yes, they are running a PVDM.


    SiteInABox#show inventory
    NAME: "CISCO2921/K9 chassis", DESCR: "CISCO2921/K9 chassis"
    PID: CISCO2921/K9 , VID: V01 , SN: FHK1425F1PL

    NAME: "3G WWAN HWIC-HSPA/UMTS/EDGE/GPRS-850/900/1800/1900/2100MHz on Slot 0 SubSlot 0", DESCR: "3G WWAN HWIC-HSPA/UMTS/EDGE/GPRS-850/900/1800/1900/2100MHz"
    PID: HWIC-3G-HSPA , VID: V02 , SN: FOC14224XMD

    NAME: "Modem 0 on Cellular0/0/0", DESCR: "Sierra Wireless MC8790"
    PID: MC8790 , VID: 1.0, SN: 011955000034555

    NAME: "WAN Interface Card - One Port Analog Modem(Version 2) on Slot 0 SubSlot 1", DESCR: "WAN Interface Card - One Port Analog Modem(Version 2)"
    PID: WIC-1AM-V2 , VID: V02 , SN: FOC14166D5B

    NAME: "PVDM3 DSP DIMM with 32 Channels on Slot 0 SubSlot 4", DESCR: "PVDM3 DSP DIMM with 32 Channels"
    PID: PVDM3-32 , VID: V01 , SN: FOC14212810

    NAME: "Services Module with Services Ready Engine on Slot 1", DESCR: "Services Module with Services Ready Engine"
    PID: SM-SRE-900-K9 , VID: V02 , SN: FOC14201GXK

    NAME: "C2921/C2951 AC Power Supply", DESCR: "C2921/C2951 AC Power Supply"
    PID: PWR-2921-51-AC , VID: V01 , SN: DCA1420K1XF


    SiteInABox#


    1. Gateway for ESXi is configured ¿ show hypervisor ip
    Default Gateway: 10.252.3.9

    se-10-252-3-6# show hypervisor ip
    Hostname: localhost
    Domain Name: None
    IP Config: 10.252.3.10(Subnet Mask: 255.255.255.248)
    169.254.1.1(Subnet Mask: 255.255.255.0)
    Default Gateway: 10.252.3.9
    Preferred DNS Server: None
    Alternative DNS Server: None

    se-10-252-3-6#

    SiteInABox#show run (2921 router)
    !
    interface SM1/0
    ip unnumbered Loopback0
    service-module ip address 10.252.3.6 255.255.255.252
    !Application: SRE-V Running on SMV
    service-module ip default-gateway 10.252.3.5
    service-module mgf ip address 10.252.3.10 255.255.255.248
    !
    !
    interface Vlan1
    description VSphere Hypervisor LAN
    ip address 10.252.3.9 255.255.255.248
    !

    2. Evaluation license or permanent license is activated.
    We are using an evaluation licence.
    se-10-252-3-6# show license
    Index 0 Feature: SRE-V-HOST-LIC
    Period left: 7 weeks 1 day
    License Type: Evaluation
    License State: Active, In Use
    License Count: Non-Counted
    License Priority: Low
    Index 1 Feature: SRE-V-RMA-LIC
    Period left: 0 minute 0 second
    --
    To respond to this post, please click the following link:

    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/3174426>

    or simply reply to this email.
    --
    To respond to this post, please click the following link:
    <http://developer.cisco.com/web/srev/forums/-/message_boards/view_message/3176505>
    or simply reply to this email.

    Subject: RE: Ping or SSH to Hypervisor interface causes router relaod
    Replied by: Geoff Yates on 16-03-2011 06:18:28 PM
    Thanks for the quick response I 'll give that image to teh client.

    Cheers,

    Geoff