Issue with SRE-V install on multiple SRE-700/900 modules

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: ty.wu.fti (simulated) on 17-01-2011 11:02:04 AM
    I am having an issue installing the latest 1.0.1 release to my 2921/SRE700 and 3845/SRE900 routers.  Both are running proper IOS 15.1(3)T.  I get the TCL Verfication Failed error.  Tried both FTP and HTTP transfers with no luck.  Also, tried windows and linux ftpd/httpd servers with the same failure.  I have re-downloaded and expanded the files multiple times as well.
     
    One anomaly I noticed is the install script calls to transfer sre-installer.smv.1.0.1 file (13832 Kb in size) but my FTP logs only show a little over 2100 KB sent before the next file is called (see attached logs).
     
    Here are my logs for an FTP attempt from the 2921/SRE700.
     
    !
    interface GigabitEthernet0/0
     description To LAN
     ip address 192.168.10.11 255.255.255.0
     duplex auto
     speed auto
    !
    interface SM1/0
     ip unnumbered GigabitEthernet0/0
     service-module fail-open
     service-module ip address 192.168.10.12 255.255.255.0
     service-module ip default-gateway 192.168.10.11
     service-module mgf ip address 10.62.64.1 255.255.255.0
     service-module mgf ip default-gateway 10.62.64.2
    !        
    interface SM1/1
     description Internal switch interface connected to Service Module
     switchport mode trunk
    !
    interface Vlan1
     ip address 10.62.64.2 255.255.255.0
    !
    ip route 10.62.64.1 255.255.255.255 vlan 1
    !
    RT2921#service-module sm1/0 install url ftp://192.168.10.20/sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg
    Proceed with installation? : yes
    Loading sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg.install.sre !
    [OK - 1692/4096 bytes]
    Service module installation
    ios_version     15.1(3)T,
    ios_image       c2900-universalk9-mz
    pkg_name        sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg
    key_file        sre-v-k9.smv.1.0.1.key
    helper_file     sre-v-installer.smv.1.0.1
    Check target platform capabilities
    cpu      1865
    Resource check completed successfully. Proceeding to Install....
    RT2921#service-module sm1/0 sess
    Trying 192.168.10.11, 2067 ... Open

    User Access Verification
    Username: admin
    Password:
    4,290,379,776 bytes of system memory tested OK
    Channel 0 Master : Hitachi HTE545050B9A300
    DDR Memory 4096 MB detected
    Intel(R) Core(TM)2 Solo CPU    L3400  @ 1.86GHz
    BIOS SM 2.4,  BIOS Build date: 11/04/2009
    System now booting...

    Please wait...
    Please press P to select Primary Boot Loader ...
              or S to select Secondary Boot Loader ...
              or wait to boot from default configuration ...
    ................................................................................
    .......................
    SRE module get located and run....
    Now booting from secondary boot loader....

    Authenticating boot loader....

    Secondary Boot Loader authenticated - booting....
     
    Please enter '***' to change boot configuration:
    Detect and Initialze network device

    Backup current platform configurations....
    SRE step 1 - SM registration...
    Response - no installation needed (len: 422)
    SRE Installation Not Needed

    Restoring orignial configuration...
    Updating flash with bootloader configuration.
    Please wait .................. done.
    *Jan 17 14:32:39.651: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP Registra
    tion RequestLoading disk:/bzImage ... Unable to load image
    ÿnable to boot image
     
    Initializing memory. Please wait...
     

    Initializing memory. Please wait...
    4,290,379,776 bytes of system memory tested OK
    Channel 0 Master : Hitachi HTE545050B9A300
    DDR Memory 4096 MB detected
    Intel(R) Core(TM)2 Solo CPU    L3400  @ 1.86GHz
    BIOS SM 2.4,  BIOS Build date: 11/04/2009
    System now booting...

    Please wait...
    Please press P to select Primary Boot Loader ...
              or S to select Secondary Boot Loader ...
              or wait to boot from default configuration ...
    ................................................................................
    .......................
    SRE module get located and run....
    Now booting from secondary boot loader....

    Authenticating boot loader....

    Secondary Boot Loader authenticated - booting....
     
    Please enter '***' to change boot configuration:
    Detect and Initialze network device

    Backup current platform configurations....
    SRE step 1 - SM registration...
    Response - no installation needed (len: 422)
    SRE Installation Not Needed

    Restoring orignial configuration...
    Updating flash with bootloader configuration.
    Please wait .................. done.
    *Jan 17 14:33:26.655: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP Registra
    tion Request
    *Jan 17 14:33:28.159: %SM_INSTALL-6-INST_RESET: SM1/0 is reset for software inst
    allation.
     
    Initializing memory. Please wait...
     

    Initializing memory. Please wait...
    4,290,379,776 bytes of system memory tested OK
    Channel 0 Master : Hitachi HTE545050B9A300
    DDR Memory 4096 MB detected
    Intel(R) Core(TM)2 Solo CPU    L3400  @ 1.86GHz
    BIOS SM 2.4,  BIOS Build date: 11/04/2009
    System now booting...

    Please wait...
    Please press P to select Primary Boot Loader ...
              or S to select Secondary Boot Loader ...
              or wait to boot from default configuration ...
    ................................................................................
    .......................
    SRE module get located and run....
    Now booting from secondary boot loader....

    Authenticating boot loader....

    Secondary Boot Loader authenticated - booting....
     
    Please enter '***' to change boot configuration:
    Detect and Initialze network device

    Backup current platform configurations....
    SRE step 1 - SM registration...
    SRE step 2 - SM requests key file info...
    !!! Opcode Error - Get a wrong RBIP frame !!!
    SRE step 3 - SM stores registration info...
    Updating flash with bootloader configuration.
    Please wait .................. done.
    SRE step 4 - SM downloads key-file...
    *Jan 17 14:34:12.655: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP Registra
    tion Request
    *Jan 17 14:34:12.659: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP File Req
    uest
    Erasing Post config Flash
    SRE step 5 - SM requests installer info...
    !!! Opcode Error - Get a wrong RBIP frame !!!
    SRE step 6 - SM stores installer info...
    Updating flash with bootloader configuration.
    Please wait .................. done.
    SRE step 7 - SM now downloads installer
    *Jan 17 14:35:15.287: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP File Req
    uest
    SRE step 8 - SM requests tcl header file info...
    !!! Opcode Error - Get a wrong RBIP frame !!!
    SRE step 9 - SM now downloads the tcl header file
    *Jan 17 14:36:16.503: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP File Req
    uest
    SRE step 10 - SM requests tcl file info...
    !!! Opcode Error - Get a wrong RBIP frame !!!
    SRE step 11 - SM now downloads the tcl file
    *Jan 17 14:37:16.919: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP File Req
    uest
    SRE step 12 - SM now boots Installer
    Verifying ...
    Corrupted netboot image  detected
    Corrupted TCL file  detected
    done.
    Starting Kernel.
    ÿ
     
    Initializing memory. Please wait...
     

    Initializing memory. Please wait...
    4,290,379,776 bytes of system memory tested OK
    Channel 0 Master : Hitachi HTE545050B9A300
    DDR Memory 4096 MB detected
    Intel(R) Core(TM)2 Solo CPU    L3400  @ 1.86GHz
    BIOS SM 2.4,  BIOS Build date: 11/04/2009
    System now booting...

    Please wait...
    Please press P to select Primary Boot Loader ...
              or S to select Secondary Boot Loader ...
              or wait to boot from default configuration ...
    ................................................................................
    .......................
    SRE module get located and run....
    Now booting from secondary boot loader....

    Authenticating boot loader....

    Secondary Boot Loader authenticated - booting....
     
    Please enter '***' to change boot configuration:
    Detect and Initialze network device

    Backup current platform configurations....
    SRE step 1 - SM registration...
    Verification error occurred, cancelling installation
    Updating flash with bootloader configuration.
    Please wait .................. done.
    *Jan 17 14:39:03.663: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP Registra
    tion Request
    Error message(code:0) TCL Verification Failed received on SM1/0
    SRE Step 1 complete ending installation
    *Jan 17 14:39:06.043: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP Error Ms
    g Req
    *Jan 17 14:39:06.043: %SM_INSTALL-6-RBIP_ERROR: Error message(code:0) TCL Verifi
    cation Failed received on SM1/0
     ServicesEngine Bootloader Version : 2.1.27

    ServicesEngine boot-loader>
     
    Initializing memory. Please wait...
     

    Initializing memory. Please wait...
    *Jan 17 14:39:31.195: %DTP-5-NONTRUNKPORTON: Port SM1/1 has become non-trunk
    *Jan 17 14:39:31.719: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Vlan1, cha
    nged state to down
    *Jan 17 14:39:32.199: %DTP-5-TRUNKPORTON: Port SM1/1 has become dot1q trunk4,290
    ,379,776 bytes of system memory tested OK
    Channel 0 Master : Hitachi HTE545050B9A300
    DDR Memory 4096 MB detected
    Intel(R) Core(TM)2 Solo CPU    L3400  @ 1.86GHz
    BIOS SM 2.4,  BIOS Build date: 11/04/2009
    System now booting...

    Please wait...
    Please press P to select Primary Boot Loader ...
              or S to select Secondary Boot Loader ...
              or wait to boot from default configuration ...
    ................................................................................
    .......................
    SRE module get located and run....
    Now booting from secondary boot loader....

    Authenticating boot loader....

    Secondary Boot Loader authenticated - booting....
     
    Please enter '***' to change boot configuration:
    *Jan 17 14:40:02.723: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Vlan1, cha
    nged state to up
    Detect and Initialze network device

    Backup current platform configurations....
    SRE step 1 - SM registration...
     Abort successful on SM1/0
    Response - no installation needed (len: 422)
    SRE Installation Not Needed

    Restoring orignial configuration...
    Updating flash with bootloader configuration.
    Please wait .................. done.
    *Jan 17 14:40:09.667: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: SM1/0 received msg: RBIP Registra
    tion Request
    *Jan 17 14:40:09.667: %SM_INSTALL-6-INST_ABORT: SM1/0 SW installation aborted, r
    eason:TCL Verification Failed
     ServicesEngine Bootloader Version : 2.1.27

    ServicesEngine boot-loader>
     
    ### Attempt via HTTP  #####
    RT2921#service-module sm1/0 install url http://192.168.10.20/sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg
    Proceed with installation? : yes
    Loading http://192.168.10.20/sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg.install.sre
    Service module installation
    ios_version     15.1(3)T,
    ios_image       c2900-universalk9-mz
    pkg_name        sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg
    key_file        sre-v-k9.smv.1.0.1.key
    helper_file     sre-v-installer.smv.1.0.1
    Check target platform capabilities
    cpu      1865
    Resource check completed successfully. Proceeding to Install....
    RT2921#
     
    Any help would be appreciated.

    Subject: RE: Issue with SRE-V install on multiple SRE-700/900 modules
    Replied by: Brett Tiller on 21-01-2011 08:09:51 PM
    Since you are using a point-to-point configuration you need to specify a route to the service module ip.  Please add 'ip route 192.168.10.12 255.255.255.255 SM1/0'.   Secondly you are receiving a verification error so please compare the md5sum values to those below.  If your files do not match please be sure to download the correct files: zip or tar.gz dependent upon the environment of your ftp server.

    e9eaaf7e4891d6c405069044ec54cc67  sre-v-installer-k9.smv.1.0.1.prt1
    905fcbe167c97bd921776afc7fc596e9  sre-v-installer.smv.1.0.1
    fa15a0b53e02c19e858010f6156f3f6d  sre-v-k9.smv.1.0.1.key
    bc1e5813c91f756dd0b31793cedfa7df  sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg
    d5a2ace54f960a6dee5ad97e9eed664b  sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg.install.sre
    e6a1a6a6265e1acc427640c37c4c1fe1  sre-v-k9.smv.1.0.1.pkg.install.sre.header
    740aadaf8a54de615c7ee16ee6719b6d  sre-v-mgmt-k9.smv.1.0.1.prt1
    fb5580443b8d6ef533f17d6e89514f04  visor.smv.1.0.1.prt1

    If you are still seeing a failure, please test that ftp'd files are not being modified. Simply ftp a file to a different workstation and compare the before and after md5sum values.  Assuming everything is correct, then access the bootloader prompt on the service module by typing *** when prompted.  At the prompt type 'boot diag' and check for errors.

    Please let us know your results.

    Brett

    Subject: RE: Issue with SRE-V install on multiple SRE-700/900 modules
    Replied by: ty.wu.fti (simulated) on 26-01-2011 12:31:11 PM
    The static route to SM1/0 worked.  I must have read the instructions 10 times and still overlooked the static route.  Being on the same "flat network" as the FTP server threw me.

    Thank you.