MIDlet won't run on 7926G

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Russell Mitchell on 27-10-2010 08:00:16 PM
    works fine with the simulator, but when i try to execute on the 7926G, I'm getting:
     
    Error, contact administrator
     
    where do i look for detailed error info?
     
    /Russ

    Subject: RE: MIDlet won't run on 7926G
    Replied by: Craig Knighton on 27-10-2010 08:08:19 PM
    I just resolved a similar issue - it turned out that the problem was that the phone was not able to reliably download the MIDlet over the URL that was provided.  I assume that you are seeing the MIDlet listed on your SERVICES screen but that this error happens when you try to launch it.
     
    I suspect that if you look at your web server logs for the web server that is hosting the URL where the JAD/JAR are located you will see that the phone is never reaching the server or that if it is the connection is failing before the entire JAD or JAR is downloaded.  I had both problems happening and needed to relocate closer to the access point to get a reliable connection.
     
    You can get more information about what is happening by connecting to the web server on the phone from a browser and elevating the trace settings on that phone to record full debug for all Java messages.  If you do this you should be able to see the messages around the attempt to retrieve the JAD and JAR and if that process is failing.  The steps for allowing access to the admin console on the phone are in the Admin guide for the phone.

    Subject: RE: MIDlet won't run on 7926G
    Replied by: Russell Mitchell on 27-10-2010 08:21:10 PM
    OK.  I've enabled Web Access (Full).  How do I access the phone?  I've tried http://<ip addr> but I'm getting the following error:
     

    <h1 id="errortype" style="font: normal normal normal 14pt/16pt verdana; color: #4e4e4e;">
    Under Construction
    </h1>
     
    The site you are trying to view does not currently have a default page. It may be in the process of being upgraded and configured.

    Please try this site again later. If you still experience the problem, try contacting the Web site administrator.

    Subject: RE: MIDlet won't run on 7926G
    Replied by: Craig Knighton on 27-10-2010 08:24:01 PM
    That seems like a response from an IIS web server - are you sure you have the right IP address for the phone?  You can find it on the phone under Settings->Device Information->Network->IP Address.

    Subject: RE: MIDlet won't run on 7926G
    Replied by: Russell Mitchell on 27-10-2010 08:57:44 PM
    Thanks Craig, I was using the wrong IP.  I am seeing the MIDlet listed on my SERVICES screen. and the error does occur when I try to launch.  I've actually got 5 apps configured, 3 of them work, 2 of them produce the error.  From the log file snippet below, you can see that the three that work are 'already installed', The VDCustomComponents1.jad midlet does not work, and the other one named <midlet name> does not show up in the log file at all.
     

    2010-10-27 20:37:01:0410 CP-7926G user.err CFGTFTP[1095]: **************************************************** Servcie Game Builder Demo is already installed
    2010-10-27 20:37:01:0450 CP-7926G user.err CFGTFTP[1095]: **************************************************** Servcie Image Demo MIDlet is already installed
    2010-10-27 20:37:01:0460 CP-7926G user.err CFGTFTP[1095]: **************************************************** Servcie UIDemo is already installed
    2010-10-27 20:37:02:0850 CP-7926G user.debug java: runMidlet - 0 = ./java
    2010-10-27 20:37:02:0850 CP-7926G user.debug java: runMidlet - 1 = internal
    2010-10-27 20:37:02:0850 CP-7926G user.debug java: runMidlet - 2 = com.sun.midp.installer.AutoInstall
    2010-10-27 20:37:02:0850 CP-7926G user.debug java: runMidlet - 3 = -i
    2010-10-27 20:37:02:0850 CP-7926G user.debug java: runMidlet - 4 = http://10.42.18.18/~russell/VDCustomComponents1/VDCustomComponents1.jad
    2010-10-27 20:37:02:0850 CP-7926G user.debug java: runMidlet - 5 = 10



     

    Subject: RE: MIDlet won't run on 7926G
    Replied by: Russell Mitchell on 28-10-2010 01:19:24 PM
    Found my problem, on the IP Phone Services Configuration page, I had the 'Services Category' set to 'XML Service'.  Should have been 'Java MIDlet'. Doh.