Transfer audio

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Patrick Hartl on 29-09-2009 01:46:37 PM
    Hi,
     
    I have to play music while call transfer. I have configured a vxml file:
     
    <transfer name="mycall" destexpr="tel:+...." transferaudio="welcome.au" bridge="true">
     
    and on the cube :
     
    dial-peer voice 1 voip
    incoming called-number 300
    service test
     
    Now my problem:
     
    this is a ipip gateway. I become the call from the ccm via dial-peer and have to route to the ccm via dial-peer. The call routing is OK but the application does not play the call music.
     
    Have you a idea ?
     
    thx a lot
    patricio

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: YAW-MING CHEN on 29-09-2009 04:22:34 PM
    I think most likely the audio file is in G.711 format.
    Maybe you like to check your codec setting in dial peer
     
    Thanks !
     
    Yawming

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: Patrick Hartl on 30-09-2009 06:48:56 AM
    Hi,
     
    I think the codec can not be the problem, because I hear the ringing tone. But I want to hear the audio.
    I think the problem can be the routing situation.
     
    SIP Gateway -> ASR -> CUCM7.x -> CUBS -> CUCM7.x -> DN
     
    I think the callmanager accepts the call but then I can not stream the audio file back.
     
    thx

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: VijayPrasad Neelamegam on 30-09-2009 07:29:12 AM
     
     
    Hi Patrick,
     
    I would like you to check the following 3 steps.
     
    1.Check on the URI,specified on transferaudio,whether the URI is fetchable.Because If the resource cannot be fetched, the error is ignored and the transfer continues;
    2.Try with .wav file instead of .au file format,to confirm its a codec issue or not.
    3.As you said it's IPIPGW,please check is it configured with media flow-around or flow-through cli.
     
    I have suggested these steps in oreder to isolate the issue.
     
    Thanks
    Vijay

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: Patrick Hartl on 30-09-2009 02:53:10 PM
    Hi Vija,
     
    Thank you for your help.
    1. ) the URI should be OK - the wav file is on the flash
    2.) now I tested it with a wav file - now i have the problem, i do not hear any ringback and no audio
    3.) I have configured media flow-around
     
    I do not know, why the audio file is not streaming. I tested it in a lab scenario with one router and 2 sip phones and my
    vxml script was ok - the audio plays.
    But with my Gateway Scenario ( SIP Gateway -> ASR -> CUCM -> CUBS -> CUCM -> GW -> IP Phone ) I have the problems...
     
    How can I debug the transferaudio promt ?
     
    thanks a lot
    Patrick

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: YAW-MING CHEN on 30-09-2009 03:47:11 PM
     
    dialpeer default is G.729
     
    Why don't you just keey your old config and add one more line to give it a try.
     
     codec g711ulaw
     
    Thanks !

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: VijayPrasad Neelamegam on 01-10-2009 04:31:43 AM
    Hi Patrick,
     
    Can you try to configure your IPIPGW with media flow-through CLI and try your script once again,
     
    Thanks
    Vijay

    Subject: RE: Transfer audio
    Replied by: Patrick Hartl on 02-11-2009 11:17:10 AM
    Hi,
     
    Thank you. It was a codec problem with my ASR !
     
    thx a lot !
     
    Patrick