CUCM 7.x AXL

Version 1
    This document was generated from CDN thread

    Created by: Chikeobi Njaka on 23-02-2010 10:32:13 PM
    When setting up an app user on 7.0, I couln't find the "Standard AXL API access" User Group. This may be the root of the following problem:
    Check out the following. WOrks on CUCM 6
     
    ListPhoneByName Payload:
    POST /axl/ HTTP/1.0
    Host:192.168.115.153:8443
    Authorization: Basic b25yZXBsYXk6b25yZXBsYXk=
    Accept: text/*
    Content-type: text/xml
    SOAPAction: "CUCMB ver=6.0"
    Content-length: 319

    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"> <SOAP-ENV:Body> <listPhoneByName sequence="-1289871739"><searchString>%</searchString></listPhoneByName></SOAP-ENV:Body> </SOAP-ENV:Envelope>


    ListPhoneByName Response:
    HTTP/1.1 404 Not Found
    Content-Type: text/html;charset=utf-8
    Content-Length: 967
    Date: Tue, 23 Feb 2010 19:21:40 GMT
    Connection: close
    Server: 

    <html><head><title>Apache Tomcat/6.0.18 - Error report</title><style><!--H1 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color525D76;font-size:22px;} H2 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color525D76;font-size:16px;} H3 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color525D76;font-size:14px;} BODY {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:black;background-color:white;} B {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color525D76;} P {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;background:white;color:black;font-size:12px;}A {color : black;}A.name {color : black;}HR {color : #525D76;}--></style> </head><body><h1>HTTP Status 404 - /axl/</h1><HR size="1" noshade="noshade"><p><b>type</b> Status report</p><p><b>message</b> <u>/axl/</u></p><p><b>description</b> <u>The requested resource (/axl/) is not available.</u></p><HR size="1" noshade="noshade"><h3>Apache Tomcat/6.0.18</h3></body></html>


    Subject: RE: CUCM 7.x AXL
    Replied by: Chikeobi Njaka on 23-02-2010 10:50:09 PM
    OK. One problem was that the AXL service wasn't started. Now it returns
    "HTTP Status 403 - Access to the requested resurce has been denied"

    Subject: RE: CUCM 7.x AXL
    Replied by: David Staudt on 24-02-2010 12:43:55 AM
    This is a working header (soapUI), look a bit different than yours:
     
    POST https://10.88.131.133:8443/axl/ HTTP/1.1
    Accept-Encoding: gzip,deflate
    Content-Type: text/xml;charset=UTF-8
    SOAPAction: "CUCMB ver=7.0 getUser"
    User-Agent: Jakarta Commons-HttpClient/3.1
    Content-Length: 285
    Authorization: Basic QWRtaW5pc3RyYXRvcjpjaXNjbyExMjM=
    Host: 10.88.131.133:8443

     
    You may need to create a group if you want to segment AXL users, make sure it has 'Standard AXL API Access' and 'Standard CCM Admin Users' roles.